Депутат Київради від БЮТ Олександр БРИГИНЕЦЬ заявляє про необхідність скликання позачергової сесії Київради, щоб «врятувати місто від результатів підвищення ціни на газ».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі депутата.

Як відзначив О.БРИГИНЕЦЬ, інформація про підвищення цін на газ для населення і, як результат, підвищення тарифів, головна тема зараз для всіх.

Відео дня

Тим часом в питанні підвищення тарифів у Києві «дуже дивна історія», сказав він. «Міська влада (КМДА) запевняє нас, що підвищення тарифів у Києві не буде, а прем`єр-міністр Микола АЗАРОВ запевняє, що тарифи підвищать всім. Нестиковочка», - зазначає О.БРИГИНЕЦЬ.

Хоча, вважає він, підвищення тарифів для всіх, крім киян, можливе у двох випадках.

По-перше, відзначив О.БРИГИНЕЦЬ, якщо нинішні тарифи в Києві вже враховують значне підвищення вартості газу для населення, і киянам наперед заклали завищені розрахунки, значить, кияни, вже переплачують - і чимало.

По-друге, сказав депутат, уникнути підвищення тарифів у Києві можна, якщо терміново внести зміни до бюджету міста, щоб знайти гроші на компенсації (а зараз вони не передбачені) між нинішньою ціною газу і тою, що буде з 1 серпня.

«У тому разі, якщо причина номер 1, то керівництво міста треба віддати під суд. Якщо ж причина номер 2, то внесення змін до бюджету - питання невідкладне, а найближча сесія запланована на кінець вересня», - сказав О.БРИГИНЕЦЬ.

Виходячи з цього, депутат направив відповідне звернення меру Києва Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ «терміново вийти з відпустки і провести позачергову сесію Київради (виконуючий обов`язки мера Олександр ПОПОВ не наділений повноваженням скликати сесії, оскільки він не мер), щоб внести зміни до бюджету через незаплановане підвищення цін на газ».