Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє про несприятливу екологічну ситуацію в Одесі та Одеській області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ у Одеській облдержадміністрації.

В.ЯНУКОВИЧ підкреслив, що не випадково в робочій поїздці його супроводжує міністр екології та природних ресурсів Микола ЗЛОЧЕВСЬКИЙ.

Відео дня

Президент звернув увагу керівництва Одеси на те, що водопровідна вода непридатна для пиття, море забруднене стоками. «Треба розібратися з питаннями водовідведення, щоб стоки не забруднювали море, води й річки, в яких ви купаєтеся. Я думаю, що в цьому залі немає тих, хто користується водопровідною водою, – сказав він. – Тим часом, бачимо боротьбу, яка багато років йде в Одесі, конкуренцію шалену. Вона пов`язана з колосальною корупцією. І вона принижує людей, а також, за великим рахунком, знищує бізнес. Нам потрібно з цього стану виходити».

Мер Одеси Олексій КОСТУСЄВ на засіданні комітету заявив про намір повернути в місто дочірнє підприємство німецької компанії Remondis. «Буде враховано ваші зауваження, - сказав О.КОСТУСЄВ, - щодо ситуації, яка виникла навколо німецької сміттєвивізної компанії Remondis. Ми виправимо цю ситуацію – повернемо компанію на ринок. З вашого дозволу проведемо зустріч із послом Німеччини в Україні й знімемо напруження».

О.КОСТУСЄВ також звернувся до Президента по допомогу у вирішенні питання конвертації валютного боргу мерії Одеси перед іноземними фінансовими організаціями та розширення меж міста.

В.ЯНУКОВИЧ дав доручення керівництву відповідних відомств вивчити можливості сприяння міській владі у вирішенні цих та інших проблем.

Нагадаємо, 13 січня дочірнє підприємство німецької компанії Remondis AG & Co. KG оприлюднило заяву в зв`язку з витісненні її в Одесі з ринку послуг зі збору й вивезення твердих побутових відходів на користь компанії «Союз», якою володіє Ігор МАРКОВ.

У лютому керівництво Одеської мерії оголосило про те, що компанія «Союз» виграла тендер на прибирання сміття в місті. Дирекція ТОВ «Ремондіс Україна» назвала проведення тендеру протиправним, про що Посольство ФРН повідомило владі України.