Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ вважає, що з 2012 року в Україні має функціонувати ринок землі сільськогосподарського призначення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ у Києві.

На вимогу глави держави, одним із пріоритетів 2011 року у діяльності влади має стати проведення аграрної і земельної реформи.

Відео дня

«Дякуючи Богу, ми маємо найсприятливіші умови для ведення сільського господарства. Але не можемо дати людям можливості для ефективної обробки землі. Селяни не мають гідного заробітку. Земельні ресурси розкрадаються, а споживчий ринок України заповнений імпортними продуктами харчування не завжди належної якості», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.

Він наголосив, що «це порочне коло необхідно розірвати». «Тому з 2012 року в Україні має функціонувати ринок земель сільськогосподарського призначення», - переконаний глава держави.

Водночас, він відзначив, що для цього необхідно виконати величезний обсяг підготовчої роботи, зокрема, з інвентаризації земель.

«У земельній реформі уряд не має права на помилку», - резюмував В.ЯНУКОВИЧ.

У свою чергу, як повідомили УНІАН у прес-службі Президента, виступаючи на засіданні Комітету з економічних реформ, міністр аграрної політики та продовольства Микола ПРИСЯЖНЮК, заявив: «В Україні знаходиться 30% світових чорноземів – 42 мільйони гектарів. Якщо в них інвестувати, можна втричі збільшити виробництво аграрної продукції».