Адвокат колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена КОРНИЙЧУКА Ігор ФОМІН заявляє, що відмову від подальшого допиту свідків під час судового розгляду справи його підзахисного пов`язаний з достатньою кількістю доказів його невинності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це І.ФОМІН сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Зараз в суді ми навіть перестали ставити питання свідкам, бо вже всі докази у цій справі ми вважаємо зібраними. Нам залишилося допитати тільки експерта щодо нарахування збитку і які дії КОРНИЙЧУКА спричинили цей збиток", - сказав І.ФОМІН.

Відео дня

Адвокат повідомив, що на даному етапі допитано всіх свідків звинувачення.

"На наш погляд, абсолютно очевидним є факт незаконного порушення щодо нього кримінальної справи. Цей факт посилюється тим, що його було незаконно заарештовано", - додав він.

"За тих обставин, що є, абсолютно безперечних, на мою думку, за відсутності в його діях складу злочину, вирок буде дуже важливий не тільки для нього, а й для інших справ. Ми розумітимемо, яким шляхом піде правосуддя України у справах, які ми називаємо політичними", - заявив І.ФОМІН.

Як повідомляв УНІАН, кримінальну справу щодо Є.КОРНІЙЧУКА було порушено Генпрокуратурою 22 грудня 2010 року за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки). Колишньому першому заступникові керівника Мінюсту висунуто звинувачення в зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель.