Ректор Київського національного університету імені Шевченка Леонід ГУБЕРСЬКИЙ просить вилучити зі справи проти колишнього глави уряду Юлії ТИМОШЕНКО експертний висновок.

Як передає кореспондент УНІАН, після завершення допиту М.ЛІВІНСЬКОГО головуючий у справі суддя Родіон КІРЄЄВ оголосив відповідного листа на ім’я голови Печерського районного суду Києва щодо експертного висновку аналізу дій Ю.ТИМОШЕНКО на посаді прем’єр-міністра у 2009 році під час підписання газових угод з Росією.

Зокрема, ректор КНУ поінформував суд, що захист Ю.ТИМОШЕНКО не звертався з офіційним листом на проведення правової експертизи її дій.

Відео дня

«Завідувач кафедрою кримінального права Київського національного університету Петро АНДРУШКО не був уповноважений робити висновок, тому університет відкликає цей висновок і просить не посилатися на нього у зазначеній кримінальній справі», - процитував Р.КІРЄЄВ листа ректора КНУ.

Захист Ю.ТИМОШЕНКО вислови заперечення і зауважив, що немає законодавчої процедури відкликання матеріалів із кримінальної справи. Зокрема, адвокат Ю.СУХОВ зазначив, що висновок П.АНДРУШКА є висновком не університету, як установи, а є висновком окремого фахівця.

Проте суддя не відреагував на ці заперечення захисту Ю.ТИМОШЕНКО та оголосив про розгляд клопотання адвокатів щодо скасування міри запобіжного заходу до Ю.ТИМОШЕНКО у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, висновок щодо правової оцінки дій Ю.ТИМОШЕНКО на посаді прем’єр-міністра у 2009 році під час підписання газових угод з Росією було долучено до матеріалів кримінальної справи на вимогу захисників, як такий, що спростовує звинувачення Генеральної прокуратури та констатує відсутність у її діях складу злочину.

2 вересня сайт Ю.ТИМОШЕНКО повідомив, що завідувач кафедри кримінального права та кримінології Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Петро АНДРУШКО на адвокатський запит захисника Ю.ТИМОШЕНКО Ю.СУХОВА зробив науково-консультативному висновок у справі екс-прем’єра.

"Аналіз матеріалів справи, як вони викладені в обвинувальному висновку, дає підстави для висновку, що в діях ТИМОШЕНКО Ю.В. відсутній склад злочину, передбаченого ст. 365 Кримінального кодексу України", - йдеться у висновку.