Лідер фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ запевняє, що парламентська більшість силоміць не розблоковуватиме трибуну, яку блокують члени фракції "БЮТ-Батьківщина".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у інтерв`ю журналістам.

«Ніяких інцидентів ми робити не збираємося», - сказав О.ЄФРЕМОВ.

Відео дня

За його словами, Верховна Рада розглянула практично всі заплановані на цю сесію законопроекти.

«У нас нічого термінового немає. За великим рахунком, програма на поточну сесію парламенту виконана, і зараз ми просто підтягуємо, доопрацьовуємо інші законопроекти. Тому, будь ласка, можуть блокувати трибуну, ніяких інцидентів ми робити не збираємося», - наголосив О.ЄФРЕМОВ.

На питання журналістів, як завтра планується закриття сесії, О.ЄФРЕМОВ відповів: «Нормально закриватимемо».

За словами О.ЄФРЕМОВА, народні депутатам із фракції ПР можуть сьогодні працювати в комітетах. «Ми вартувати не збираємося, а завтра працюватимемо за обставинами. У нас ще ціла ніч попереду», - сказав він.

Водночас, О.ЄФРЕМОВ зазначив, що «сьогодні вперше за п`ять років відбулася дуже неприваблива дія». За його словами, коли на прохання лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія КОЖЕМ’ЯКІНА в кабінеті спікера Володимира ЛИТВИНА на 15.45 було скликано нараду, в цей самий час О.КОЖЕМ’ЯКІН і фракція пішли блокувати трибуну.

«Це виглядає не зовсім нормально стосовно своїх колег. Коли ти просиш одне, а робиш абсолютно інше. У нас раніше так прийнято не було», - сказав О.ЄФРЕМОВ.

Як повідомляв УНІАН, депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" під час перерви між уранішнім і вечірнім засіданнями заблокували трибуну і президію ВР.

Вони вимагають створення Тимчасової слідчої комісії ВР щодо інциденту, що стався з екс-прем`єр-міністром України Юлією ТИМОШЕНКО на початку січня в Качанівській колонії.

Водночас, як повідомила журналістам керівник прес-служби ВР Вікторія ШВЕДОВА, о 15.45 мало відбутися засідання Погоджувальної ради, під час якої й повинне було обговорюватися це питання. Оскільки робота парламенту була заблокована, засідання Погоджувальної ради фактично було зірване.