Віктор Янукович

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ поклав відповідальність за виконання нової соціальної програми, яку назвав «Якість нової соціальної політики», на всі органи як центральної, так і місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на розширеному засіданні Кабінету міністрів.

«Я сподіваюся, що кожен з членів уряду побачив своє місце у виконанні цієї програми. Якщо не побачили, подумайте і, як то кажуть, ширше розплющте очі, і ви побачите. Я впевнений у тому, що ця програма - умовно її називатимемо «Нова якість соціальної політики» - це спільна відповідальність Президента, уряду, органів місцевої влади», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

За його словами, буквально із завтрашнього дня розпочнеться обговорення реалізації цієї програми.

Президент підкреслив, що програма реалізовуватиметься в Україні постійно.

«Ця програма має свої терміни виконання. І вона не закінчиться в 2012 році. Ми її продовжуватимемо і далі. Вона буде врахована в державній політиці назавжди», – сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Він зазначив, що основне завдання програми - подолання бідності і створення справедливої соціальної політики.

«Ми повинні її (програму) виконувати і враховувати при перерозподілі наших ресурсів бюджетних і під час підготовки нових законів, які поступово вирівнюватимуть ту величезну різницю в рівні життя людей між бідними і багатими. Ось це наше завдання, шановні колеги, – створювати умови для активної частини населення, щоб люди мали гідну роботу і гідну зарплату, і захищати тих, хто не працює, і захищати тих, хто не захищений», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.