Раїса Моїсеєнко

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, голова міжнародної медичної комісії Раїса Моісеєнко.

«Те, що стосується безпосередньо трьох визначень: політичний, психологічний і медичний компоненти, це будуть слова безпосередньо німецьких медиків. Ми абсолютно розуміємо, що в лікуванні будь-якої особи всі ці три компоненти були, є і завжди будуть. Питання в тому, яке співвідношення цих компонентів впливає на прийняття остаточного рішення тою чи іншою стороною. Те, що стосується німецьких спеціалістів, вони на сьогоднішній день, на превеликий жаль, і про це зазначили українські медики нашої комісії (щодо огляду Ю.Тимошенко – УНІАН), вони віддають перевагу як політичному, так і психологічному моменту», - сказала вона.

За її словами, по медичному компоненту, в тому числі готовності лікарні, яку сьогодні підготовлено українською стороною для надання лікування Ю.Тимошенко, «не дуже бралось до уваги».

Відео дня

«Коли передбачалось попередньо такі дати висновки, вони (німецькі лікарі – УНІАН) однозначно сказали, що не раніше середи, тобто сьогодні», - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня до Харкова прибули лікарі німецької клініки «Шаріте» для обстеження Центральної клінічної лікарні №5, де планується лікувати Ю.Тимошенко.

17 квітня один з лікарів Качанівської колонії Тетяна Демченко зазначила, що німецькі лікарі відзначили у хворобі Ю.Тимошенко фізичний, політичний і психологічний компоненти.

"Під час нашої зустрічі, після того, як Тимошенко була оглянута міжнародною медичною комісією, в тому числі німецькими лікарями, професор клініки "Шаріте", зокрема зазначив, що у хворобі Тимошенко присутні 3 компоненти: фізичний, політичний і психологічний", - зазначила вона.