Віктор Ющенко

Голова Нашої України, третій президент України Віктор Ющенко має намір йти на парламентські вибори за списком. Такий висновок можна зробити виходячи з його коментаря газеті «Коммерсант-України»

На питання журналіста чи йде Віктор Адрійович на вибори за списком чи по округу, екс-президент відповів наступне:

«Якщо я піду по мажоритарці, то складеться враження, що я не вірю у колективну перемогу, а це не так! Я вірю, що у нас успішний проект. Тому я обмежую свою місію тим форматом, де зручніше за все буде експлуатувати ім'я президента Ющенка. І я вже сказав: я не вимагаю свого перебування ні на першому місці, ні на сотому».

Відео дня

Щодо можливого очолювання списку Ющенко зазначив наступне:

«Я не проти цього. Я тільки не хочу, щоб склалося враження, що для мене самоціль - потрапити в парламент. У мене такої самоцілі немає ».

Відповідаючи на запитання чи додасть рейтингу його присутність у новоствореному проекті НУ, УНП і КУН, Ющенко відповів так:

«Я не буду «присутнім» у проекті, я буду його очолювати! І я пропоную вам, українцям, альтернативу «ширки». Вам це не потрібно? Ваше право. Але дайте мені можливість сказати через чотири місяці: дорога українська громадо, ви питаєте, чому влада така? Не питайте. У вас був вибір, ви його не зробили, і це - ваша відповідальність», - зазначив глава НУ.