Як передає кореспондент УНІАН, такі псевдогазети почали масово з’являтися у поштових скриньках рівнян - виборців округу №152, де кандидатом у народні депутати України від об’єднаної опозиції є голова обласної організації ВО «Свобода» Олег Осуховський.

Цей кандидат, згідно з вихідними даними листівок, є замовником стотисячного тиражу «газети».

Тексти цього видання містять провокаційні матеріали проти інших кандидатів у народні депутати України. Зокрема, зображено лідера «Свободи» Олега Тягнибока, який «закликає» «каструвати іншого кандидата у народні депутати у цьому окрузі». Інший матеріал номера «Мера Хомка чекає доля корупціонерів - розстріл» нібито написано вже самими О.Осуховським. А кандидату від ВО «Свобода» Ірині Фаріон приписуються схвальні відгуки на адресу норвезького терориста Андреса Брейвіка, який минулого року розстріляв 77 людей.

Відео дня

Прізвищем О.Осуховського підписано також статтю «Українці повинні карати». У матеріалі йдеться про те, що якщо виборці проголосують за Осуховського, то «смерть і кара вийде на вулиці і стане біля дверей наших ворогів».

Сам кандидат у депутати О.Осуховський на прес-конференції заявив, що його політична сила до зазначеної «псевдогазети» немає жодного стосунку. Він переконаний, що «рівняни здатні відрізнити чорне від білого». «Владі не вдасться в чергове "развєсті нас как катят" і в такий спосіб продовжити своє панування. Тільки-но фальшивки почали з'являтися у скриньках людей – до нас масово почали надходити дзвінки обурених цією провокацією рівненців. Багато людей приходили до нас в офіс і приносили ці брудні матеріали», - розповів О.Осуховський.

На думку керівника громадських приймалень «Свободи» в області Олександра Савчука, ці брудні фальсифікації є загрозою для єдності українського народу. «Вони проповідують расизм, провокують ненависть до загальнолюдських цінностей та паплюжать світлу пам'ять померлих. Це пряма загроза конституційному устрою України».

У прес-службі облорганізації «Свободи» повідомили, що обласна парторганізація вже звернулася з приводу цієї фальшивки до правоохоронних органів Рівненщини та Центральної виборчої комісії. Наразі «свободівці» чекають відповідне рішення цих органів і вимагають знайти і покарати ініціаторів цієї провокації.