Про це заявив народний депутат від партії "УДАР Віталія Кличка" Валентин Наливайченко у прямому ефірі «5 каналу».

Він наголосив, що влада провалила політику євроінтеграції і тепер прагне розвернути країну у протилежному напрямку. "Україна кілька років стояла на європейському пероні, не дочекалася потяга - а тепер нам пропонують пересісти на дрезину і поїхати в Сибір. Ми цього не допустимо", - цитує В.Наливайченка його прес-служба.

Політик навів приклад Білорусі, яка вже приєдналася до Митного союзу. "Білорусь, у якій я був послом, дорого платить за Митний союз. Адже мито збирається у Москві у центральний котел, і білоруси отримують із цього загального котла лише 4,7 відсотка митних зборів", - розповів депутат.

Відео дня

"Для України ціна такого питання - 110 мільярдів гривень. Це ціна питання для кожного пенсіонера, вчителя, для всіх установ, які потрібні людям і утримуються за рахунок держбюджету", - застеріг В.Наливайченко.

Крім того, він зауважив, що українським підприємствам невигідна ситуація, за якої обмеження на ринок української продукції буде встановлюватися у Москві.

"УДАР Віталія Кличка" вимагає прозорості у зовнішній політиці і дотримання курсу України на євроінтеграцію. У разі ж підписання такої економічно невигідної для України угоди ми зробимо все, аби заблокувати її ратифікацію у парламенті", - наголосив В.Наливайченко.

На цю тему: Янукович каже, що до деяких положень МС приєднатися потрібно

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна "поступово приєднуватиметься до правил Митного союзу".

На 18 грудня був запланований робочий візит Президента до Москви для проведення переговорів з російським колегою Володимиром Путіним та підписання документів, однак візит перенесли.

У зв’язку з перенесенням візиту прес-служба Президента України зазначила, що «темами зустрічі Президентів України і Росії визначені актуальні питання українсько-російського співробітництва, насамперед в енергетичній і торгово-економічній сферах. Зокрема - вироблення взаємоприйнятого механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану. Для успішної реалізації цих домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні. У зв'язку з цим сторони домовилися про перенесення строків візиту».