Міст Метро. День Соборності. Юлія Тимошенко

Про це пише на своєму сайті видання The New York Times.

У публікації зазначається, що справа Ю.Тимошенко є набагато вагомішою, ніж справа Ю.Луценка, проте наміри Президента стосовно неї залишаються невідомими.

The New York Times нагадує, що Ю.Тимошенко була заарештована саме після приходу В.Януковича до влади.

Відео дня

Разом із тим, у матеріалі вказано, що саме арешт Тимошенко у 2011 році став приводом для зриву можливого підписання Угоди про асоціацію із ЄС. При цьому New York Times зазначає, що європейські політики нерідко вказують, що звільнення Ю.Тимошенко і Ю.Луценка є умовою для продовження переговорів щодо укладення цієї угоди.

Видання підкреслило, що угода про зону вільної торгівлі, яка є частиною Угоди про асоціацію, вкрай необхідна для української економіки, тому що надає державі доступ до ринків країн Європейського Союзу.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі Ю.Луценка та колишнього міністра охорони природного навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, в яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту “Східного партнерства”, запланованого на листопад цього року, за умови прогресу у зміні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.