Прогресивний альянс соціалістів і демократів

Про це йдеться в офіційному прес-релізі групи, текст якого передано УНІАН.

“Група Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів привітала рішення Європейського суду з прав людини у справі Ю.Тимошенко, як можливість для України знайти остаточне рішення проблеми “вибіркового правосуддя”, - написано у прес-релізі.

У документі також цитуються слова віце-президента групи Лібора Ручека (Чехія), який зазначив, що Україна самостійно зобов’язалася відповідати вимогам Європейської конвенції прав людини, а сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що утримання та судовий процес Ю.Тимошенко порушив Конвенцію.

Відео дня

При цьому, за словами депутата, сьогоднішнє рішення суду дає можливість українській владі діяти біль рішучо у вирішенні проблеми вибіркового правосуддя.

“Рішучі дії необхідні для посилення незалежності та прозорості системи кримінального правосуддя в Україні”, - наголосив Л.Ручек.

“Ми закликаємо українську владу змінити їх підхід у цій справі і припинити ув’язнення колишнього прем’єр-міністра”, - зазначила ще один віце-президент групи Веронік Де Кейзер (Бельгія).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Європейський суд з прав людини визнав, що попереднє затримання Ю.Тимошенко було свавільним та політично вмотивованим.

У своєму рішенні суд визнав порушення трьох параграфів статті 5 Конвенції прав людини, а також статті 18 Конвенції прав людини щодо попереднього затримання Ю.Тимошенко.