Януковичу було направлено вже понад 100 різних клопотань про помилування Тимошенко

Про це повідомляє сайт Тимошенко.

«Просимо проявити милосердя і згідно християнської традиції до свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію», – наголошується у клопотаннях.

Представники громад наголошують, що помилування колишніх міністрів Юрія Луценка та Георгія Філіпчука «дало надію українцям на припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення нашої держави на демократичний європейський шлях розвитку».

Відео дня

У повідомленні нагадується, що за весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено понад 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра.

Раніше до Адміністрації Президента були передані клопотання Львівської обласної, Луцької міської та Тернопільської міської рад, колишніх урядовців, представників громадськості практично всіх регіонів України.

З клопотаннями про помилування Тимошенко до Януковича також зверталися відомі українські дипломати, народні депутати-жінки, представники громадянського суспільства, відомі українські юристи, медики, спортсмени, архієпископи та глави українських церков, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Як повідомляв УНІАН, Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ у 2009 році.

З кінця 2011 року Тимошенко відбуває покарання в Качанівській виправній колонії (м. Харків), однак з 9 травня 2012 року вона перебуває на лікуванні в ЦКЛ «Укрзалізниці» в Харкові. Проти неї порушено ще кілька кримінальних справ.

27 квітня Комісія при Президентові у питаннях помилування відхилила клопотання народних депутатів-жінок про помилування Тимошенко.