Валентин Наливайченко

«УДАР» буде добиватися покарання всіх винних в організації та здійсненні фальсифікацій на місцевих виборах 2 червня.

Про це заявив народний депутат з фракції “УДАР” Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу у Верховній Раді, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

“Ми документували усі порушення, передавали матеріали за фактом кожного зловживання до правоохоронних органів. І ми будемо добиватися покарання всіх винних в організації та здійсненні фальсифікацій. Ми хочемо зупинити дискредитацію виборів і сподіваємося на підтримку колег по опозиції, позафракційних депутатів і всіх тих, хто розуміє, що виборчу систему потрібно змінювати”, - наголосив Наливайченко.

Відео дня

Народний депутат від “УДАРу” Павло Різаненко заявив, що на дільницях Василькова на Київщині було викрадено близько 500 виборчих бюлетенів. Він також відзначив, що фальсифікатори стають все більш винахідливими, і виявити порушення стає все складніше. “Вже о 10 годині ранку надійшла перша інформація про порушення - “каруселі”. І це було не так, як раніше, коли підвозили людей на автобусах, тепер це були звичайні автомобілі по три-чотири людини всередині, які намагалися проголосувати, не маючи права голосу”, - зазначив Різаненко.

На тему: Кличко вимагає відставки двох губернаторів і кримського уряду

Народний депутат від “УДАРу” Валерій Карпунцов відзначив, що фальсифікації на виборах у Василькові - це яскравий приклад застосування адміністративного ресурсу. “Тотальний контроль влади над територіальними і дільничними комісіями давав можливість її представникам здійснювати фальсифікації. І коли сьогодні Президент пропонує звільнити голову ЦВК – це ще одне свідчення бажання тотально контролювати Центральну виборчу комісію”, - наголосив Карпунцов.

Депутат зазначив, що чинний склад ЦВК, коли 8 членів представляють владу, а 7 - опозиційні сили, водночас голова ЦВК – представник демократичних сил, - це певний компроміс. “І якщо зараз голова ЦВК, який користується професійною і моральною довірою, буде змінений на кандидатуру Президента без врахування думок опозиційних фракцій, це буде 9:6 на користь влади. Ми вже бачили, як ЦВК, зловживаючи своїм правом, не визнала на 5 округах перемогу опозиційних кандидатів на парламентських виборах, тому можемо уявити, що відбуватиметься, якщо абсолютна більшість членів ЦВК буде від Партії регіонів”, - підкреслив Карпунцов.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня у 117 населених пунктах України пройшли позачергові вибори сільських, селищних та міських голів.