єфремов

Таку думку висловив народний депутат України, Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу після закінчення Погоджувальної ради у Верховній Раді в понеділок, 21 жовтня, повідомили УНІАН у прес-службі Партії регіонів.

«Сьогодні багато хто в питанні вирішення проблеми Юлії Тимошенко посилається на досвід Польщі, де 800 чоловік потрапили під дію цього закону (що дозволяє ув'язненим лікуватися за кордоном - Ред.), і сьогодні 600 з них знаходяться у розшуку. Тобто люди скористалися тим правом, яке їм належить за законом, для того, щоб виїхати на лікування, а тому на відбування покарання вже не повертаються», - зазначив політик.

Він переконаний - у нашій країні не може бути ні вибіркового правосуддя, ні вибіркового помилування. «Якщо ми говоримо, що в Україні не повинно бути вибіркового правосуддя, тоді виникає питання, а чи може бути вибіркове помилування? Тому що якщо щось робиться під одну людину, тоді завжди існує суб'єктивізм і спокуса вирішити проблему в обхід (закону)», - додав Олександр Єфремов.

Відео дня

На тему: Рудьковський не узгодив свій законопроект з фракцією - Єфремов

«Після того, як Президент заявив про те, що він підпише закон (що дозволяє ув'язненим виїжджати за кордон - Ред.), я сподівався, що, принаймні, представники опозиції підготують відповідний проект закону. Але коли я цього не бачу, у мене виникає сумнів, а чи хочуть наші опоненти робити те, про що говорять», - сказав він.

Народний депутат також запропонував створити в парламенті робочу групу для розробки законопроекту, що дозволяє ув'язненим лікуватися за кордоном. «Єдиний документ, який існує на сьогоднішній день, - це законопроект депутата Міщенко. І тільки щодо цього проекту закону можна вести дискусію. Якщо інших документів не буде, тоді ми повинні створювати робочу групу щодо законопроекту Міщенка, сідати і шукати компроміс. Якщо компроміс буде знайдено, буде знайдено і вирішення даного питання», - підсумував він.