Яценюк

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Яценюка, це буде «мирна демонстрація, і ми мирною ходою підемо до серця української столиці – на Майдан».

Щодо заяви Президента України Віктора Януковича про намір розслідувати побиття людей на Майдані політик зауважив: «Йому не треба нічого розслідувати. Йому треба подивитись на себе в дзеркало. Це був Янукович, Азаров і Захарченко».

На тему: Майдан стоятиме, допоки прем`єр і глава МВС не підуть у відставку – Яценюк

Відео дня

Крім того, Яценюк оголосив про вимогу опозиції: «До того моменту, доки Верховна Рада не проголосує за відставку зрадницького антиукраїнського уряду Азарова, парламент не запрацює. Це наша вимога».

Він підкреслив, що міністр МВС Захарченко «повинен понести не політичну, а кримінальну відповідальність за злочин проти народу України».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні надвечір прес-служба Глави держави оприлюднила заяву Януковича, в якій він висловив обурення подіями на Майдані і вимагає покарати винних.

«Я глибоко обурений тими подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності. Я засуджую дії, які призвели до силового протистояння та страждань людей», - йдеться у Зверненні до Українського народу.

«Ті, хто не почули слова Конституції та Президента і своїми рішеннями та діями спровокували конфлікт на Майдані, будуть покарані», - пригрозив Янукович і запевнив, що вимагає від Генеральної прокуратури України «терміново надати йому та українському суспільству результати негайного та об’єктивного розслідування для належного покарання винних».