Розгон Майдану: Качинський закликав ЄС до санкцій

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це лідер найбільшої у Польщі опозиційної партії "Закон та справедливість" (PiS) заявив сьогодні на прес-конференції.

"Це заклик до Євросоюзу та нашої влади, аби взялися за цю справу", - сказав Качинський, слова якого наводить партійний веб-сайт.

Він відзначив, що санкції повинні полягати, як у Білорусі, на замороженні банківських рахунків та забороні в'їзду на територію Євросоюзу.

Відео дня

Качинський також закликав польських дипломатів активізувати свою діяльність через події в Україні.

На тему: Качинський розповів, чим обернеться українській владі "силове" вирішення кризи

"Завтра відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС (...) Ми не уявляємо собі, аби за заявкою Польщі тема України не з’явилася у порядку денному на першому місці", - сказав він.

Політик додав, що PiS також передав Президенту Польщі Броніславу Коморовському підготовлений партією меморандум в справі східної політики Польщі, котрий в першу чергу, стосується її найбільшого безпосереднього східного сусіда - України.

Як повідомляв УНІАН, МЗС Польщі сьогодні засудило застосування сили проти демонстрантів за європейську інтеграцію в центрі Києва в ніч на суботу, а також викликало для пояснень українського посла у Варшаві.