Володимир Гройсман: Ескалація конфлікту дорого коштуватиме країні

Про це він сказав сьогодні в ході круглого столу «План дій для країни», організованого Телевізійною службою новин і інформаційним агентством УНІАН.

“Люди мають свою думку і її потрібно поважати... Якщо наростатимуть силові акції з боку влади, тоді наростатиме, відповідно, й кількість людей і збільшиться кількість протестів”, - вважає Гройсман.

На тему: Луценко назвав три мінімальні умови "для того, щоб хтось із кимось розмовляв"

Відео дня

На його думку, ескалація конфлікту на сьогоднішній день дорого коштуватиме країні.

“Ми повинні сказати “ні” насильству. Україна повинна йти до європейського майбутнього. Ми повинні засудити будь-який порив сили з будь-якої сторони й знайти рішення, в якій би площі воно не лежало. Ескалація конфлікту - це втрати для нашої країни, чого допустити не можна”, - сказав він.

Гройсман також підкреслив, що вся Україна переживає за мітингувальників у Києві, тому що “будь-яка нормальна людина, де б вона не жила, категорично проти насильства”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 грудня, близько першої години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян.

У ніч із 29 на 30 листопада вночі «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан у Києві: 35 людей було затримано міліцією, 35 побитих учасників акції звернулися по допомогу до медиків. У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій лише в Києві взяли участь понад півмільйона людей. Аналогічна акція пройшла в Києві й 8 грудня.

Довідка УНІАН. Круглий стіл «План дій для країни» було організовано з метою запросити не політиків, а представників церкви, місцевих громад, видатних лікарів, наукових діячів, письменників і спортсменів. Відвідувачі сайту "ТСН", а їх було близько мільйона осіб, обрали 15 найбільш популярних людей, які, як очікується, візьмуть участь у круглому столі.