Уряд не допустить технічного дефолту національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила вчора журналістам після завершення зустрічі з головою НАК «Нафтогаз України» Олегом ДУБИНОЮ.

«Ми провели зараз термінові переговори з кредиторами НАК «Нафтогазу», і після прийняття бюджету, після процедур, спрямованих на поліпшення фінансового становища, технічного дефолту, який загрожував цій компанії на початку 2008 року, не буде», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2007 року представники компаній, які керують активами кредиторів “Нафтогазу”, заявили про можливе оголошення після 31 грудня 2007 року технічного дефолту компанії НАК у зв`язку з відсутністю фінансового звіту за 2006 рік.

26 грудня 2007 року Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що уряд зупинив можливість оголошення банкротом НАК «Нафтогаз України». Вона додала, що уряд зупинив цей процес, передбачивши в проекті бюджету-2008 низку заходів для повернення прибутковості НАК «Нафтогаз України».

Статтею 13 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін до деяких законодавчих актів України» передбачено надання державних гарантій за зобов`язаннями НАК «Нафтогаз України» на суму 12 млрд. грн.