рр

Як повідомили УНІАН у Групі Євромайдан SOS, на даний час у базі юристів, які зголосилися захищати затриманих, близько 100 осіб. Але ті з них, які справді готові до активної роботи, не можуть впоратися з потоком порушених справ та кількістю затриманих. Ця криза може ще більше поглибитися у зв'язку з тим, що сьогодні переговорний процес опозиції з владою зайшов у глухий кут. Тому Євромайдан SOS закликає юристів з усієї України долучатися до захисту затриманих активістів.

Як повідомляв УНІАН, на вул. Грушевського у Києві з 19 січня тривають сутички між активістами Майдану та бійцями спецпідрозділу МВС “Беркут”. Сотні людей поранено, є загиблі.

За фактом подій, що відбуваються на вул. Грушевського, розпочато кримінальне провадження за статтею 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Відео дня

За даними Генпрокуратури, станом на вечір 23 січня, правоохоронними органами за участь і організацію масових заворушень на вулиці Грушевського затримано 71 особу, з них - суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою 36 особам.