Єжель не вірить у територіальні претензії Білорусі до України

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, про це заявив сьогодні на прес-конференції в Мінську Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Михайло Єжель.

«Відносини між Україною і Білоруссю щонайбільш братерські і близькі. Не можу уявити, щоб Білорусь заявила якісь територіальні претензії до України. Білорусь – дуже прагматична країна з дуже прагматичним керівництвом, яке займає конструктивну позицію», - наголосив Єжель.

Він зазначив, що у нового уряду України, сформованого тиждень тому, поки що не було контактів з білоруською владою.

Відео дня

Читайте такожДії Росії в Україні не підтримала жодна країна світу, в тому числі члени МС – екс-нардеп «Наш найближчий спільний захід - це засідання міжурядової комісії із співпраці. Воно повинно було відбутися ще в грудні, але через всі події його перенесли на березень. Це буде наша перша можливість, щоб звірити карти і намітити перспективи подальшої двосторонньої співпраці, - зазначив Єжель.

Він також наголосив, що не бачить сьогодні кардинальних падінь у торгівлі між Білоруссю і Україною.

«Товарообіг двох країн становить близько 7 млрд доларів і може бути збільшений у два-три рази. Наші торговельно-економічні відносини розвиватимуться у подальшому. Все буде у Білорусі з Україною нормально», - сказав Єжель.