Про це УНІАН повідомили прес-службі Ради Федерації.

Як повідомляв УНІАН, рано вранці 27 лютого будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму захопили невідомі зі зброєю. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "теракт".

Пізніше того ж дня парламент Криму відправив у відставку Радмін Анатолія Могильова і призначив новим прем'єром АРК лідера партії «Русское единство» Сергія Аксьонова. Тоді ж парламент призначив проведення всекримського референдуму про розширення повноважень автономії на 25 травня. Пізніше ВР АРК перенесла референдум на 30 березня.

Відео дня

Читайте такожДерждума РФ розгляне питання про приєднання Криму після референдуму

1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента Володимира Путіна про введення військ в Україну.

4 березня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними і скасував рішення парламенту Криму про висловлення недовіри Раді міністрів АРК і припинення її діяльності, призначення Аксьонова на посаду голови Радміну Криму, а також організацію та проведення місцевого референдуму.

Сьогодні, 6 березня, парламент Криму переніс на 16 березня всекримський референдум про статус автономії.

Як повідомив віце-спікер ВР автономії Сергій Цеков, на референдум виносяться два питання: «Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта?» і «Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року, де Крим є частиною України, але фактично має повноваження окремої держави ?».

Сьогодні ж депутати кримського парламенту проголосували за приєднання регіону до Росії.