Чжан Сиюнь / zoda.gov.ua

Про це посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь сказав під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України - керівником апарату МЗС Андрієм Олефіровим, повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС України.

Читайте такожКитай пропонує своє посередництво у вирішенні "української кризи"

У ході зустрічі основну увагу було приділено пошуку дипломатичних шляхів врегулювання ситуації довкола Автономної Республіки Крим на основі збереження державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Відео дня

Йшлося про використання з цією метою потенціалу міжнародних організацій, зокрема ООН. У контексті обговорення питання щодо розгляду 15 березня Радою Безпеки ООН проекту резолюції щодо України посол КНР повідомив, що одним з базових постулатів зовнішньої політики Китаю є принцип невтручання.

Було висловлено розуміння традиційних підходів китайської сторони і сподівання на подальшу активізацію позиції КНР стосовно України.

Також підтверджено готовність нашої держави до врегулювання кризи шляхом діалогу з РФ за столом переговорів.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня Росія заветувала на засіданні Ради Безпеки ООН резолюцію, яка засуджувала референдум у Криму про відокремлення від України. Із 15 членів Ради Безпеки ООН 13 проголосували за резолюцію, Китай утримався, а Росія була єдиною, хто проголосував проти.