Джон Маккейн / REUTERS

Список опублікований на сайті Міністерства закордонних справ Росії.

У відповідь список потрапили сенатори Джон Маккейн, Деніел Коутс і Мері Лэндрю, лідер фракції більшості в сенаті конгресу США Гаррі Рід, спікер палати представників Джон Бейнер, заступник помічника президента США з національної безпеки Керолайн Аткінсон, помічники президента США Деніел Пфайффер і Бенджамін Родс, голова сенатського комітету з закордонних справ Роберт Менендес.

Як зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві, ці санкції були введені у відповідь на санкції, які були застосовані до російських офіційних осіб президентською адміністрацією США 17 березня.

Відео дня

Читайте такожСША розширюють список росіян, проти яких введені санкції

"Ми неодноразово попереджали, що використання санкційних інструментів - річ рівна і бумерангом вдарить по самих США. Розмовляти з нашою країною такою мовою, як могли не раз переконатися у Вашингтоні, недоречно і контрпродуктивно. Проте американська сторона, схоже, продовжує сліпо вірити в дієвість подібних методів, узятих з арсеналу минулого... не повинно бути сумнівів: на кожен ворожий випад ми будемо відповідати адекватно", - йдеться в заяві російського МЗС.

При цьому зовнішньополітичне відомство РФ упевнене, так званий референдум, який відбувся в Криму, пройшов у відповідності з міжнародним правом та статутом ООН.

Сенатор США Джон Маккейн з іронічно відреагував на своє ім'я у списку санкцій: "Боюся, ці (санкції) означають, що мій весняний відпустку в Сибіру скасовується, акції "Газпрому" втрачені, а секретний банківський рахунок в Москві заморожений", - написав Маккейн у своєму Twitter.