Кличко

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко виступає за нові, більш жорсткі санкції США та Європи проти Росії для зупинення її агресії щодо України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі «УДАРу», про це Кличко заявив під час зустрічі в Києві з віце-президентом США Джозефом Байденом.

За словами Кличка, візит Байдена в Україну - черговий доказ провідної і конструктивної ролі США у пошуку виходу із кризи, яка розпочалася з окупації Криму Росією і вилилася в дестабілізацію ситуації на сході України.

Відео дня

Читайте такожУ Обами сподіваються обійтися без додаткових санкцій проти РФ

На його переконання, «Заходу слід негайно ввести жорсткі санкції. Вони мають охопити всі сектори економіки і бути по-справжньому болючими. На жаль, керівництво Росії розуміє тільки мову сили».

Кличко наголосив: «Якщо не зупинити Росію, скоро доведеться платити набагато більшу ціну. Путін пройде настільки далеко, наскільки йому дозволять Україна».

Читайте такожПутін пропонує Держдумі створити в анексованому Криму гральну зону

Як вважає Кличко, будь-які санкції не спрацюють, якщо Україна не дасть сильної та ефективної відповіді на агресію. За його словами, для України дуже важливою є воєнна та воєнно-технічна допомога США - забезпечення Збройних сил України сучасним озброєнням та обладнанням.

Разом з тим, переконаний він, Україна не зможе чинити опір російській агресії без стабілізації внутрішньої ситуації, у тому числі посилення центральної влади, для чого вкрай важливо провести президентські вибори у встановлені терміни – 25 травня. Водночас, додав Кличко, Росія робить все, щоб зірвати проведення цих виборів.