Операция Кернесу продолжалась долго, врачи остались довольны ее результатом

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступника міського голови з питань соціального захисту та охорони здоров'я Світлану Горбунову-Рубан.

Вона зазначила, що операція тривала довго, що типово для подібних операцій, і лікарі залишилися задоволені її результатом.

Горбунова-Рубан додала, що зараз стан Кернеса стабільний, хоча і важкий. Мер, як і раніше, знаходиться на апараті штучної вентиляції легенів. Надалі мера Харкова чекає відновлювальний процес.

Відео дня

Читайте такожЗамах на Кернеса вигідно сепаратистам і Росії - губернатор Харківської області

У свою чергу прес-секретар Кернеса Тетяна Грузинська на своїй сторінці у "Фейсбук" додала, що операція тривала майже 10 годин.

"Кернес живий після майже 10-годинної операції на хребті. Заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан підтвердила, що лікарі вважають її успішною. Він в реанімації, так само під наркозом і на апараті вентиляції (легенів - УНІАН). Але це хороші новини!", - зазначила Грузинська.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня під час ранкової пробіжки Кернеса поранили в спину з вогнепальної зброї. Ймовірно, невідомий стріляв з снайперської гвинтівки Драгунова, оскільки на місці виявили стріляну гільзу калібру 7,65 мм Кернес отримав поранення грудної клітини та черевної порожнини. Він переніс операцію, зроблену харківськими фахівцями. 29 квітня його транспортували в госпіталь в ізраїльській Хайфі, де меру Харкова була зроблена ще одна операція.