СБУ затримала групу вербувальників найманців / СБУ

Службою безпеки України викрито та припинено діяльність злочинної групи, члени якої за завданням російської сторони здійснювали підбір, підготовку та подальше направлення до східних регіонів України груп найманців для участі у збройному протистоянні з українськими силами правопорядку, повідомляє сайт СБУ.

"15 травня в Одесі співробітники СБУ затримали 6 учасників новосформованої групи бойовиків з числа мешканців Одеської області", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, окремі з вказаних осіб 2 травня в Одесі брали участь у масових заворушеннях, які призвели до чисельних людських жертв.

Відео дня

Читайте такожПожежа в Будинку профспілок в Одесі не могла призвести до загибелі такої кількості людей - ДСНСТакож затримано організатора підбору та направлення груп бойовиків до східних регіонів України – громадянку України «П», уродженку та мешканку Одеси.

Після прибуття до місця призначення бойовики планували брати участь у диверсійній та терористичній діяльності на території Луганської та Донецької областей, зокрема у місті Слов’янськ.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.15 та ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення).