Президент України Віктор ЮЩЕНКО має намір використати майбутній вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ) для зміцнення українських позицій у торговельних суперечках із Росією.

Про це він заявив 31 січня в інтерв’ю агентству «Франс-Прес».

«Через бажання Росії приєднатися до СОТ, ми матимемо цікаві переговори щодо «антидемпінгових заходів» та інших «обмежень», накладених Москвою на український експорт», - йдеться у інтерв’ю.

Відео дня

За словами В.ЮЩЕНКА, Україна має річний дефіцит понад 6 млрд. дол. у своїй торгівлі з Росією, «з якого половина, за даними експертів, спричинена цими обмеженнями».

Як повідомляв УНІАН, головними темами інтерв’ю Президента України інформаційному агентству «Франс-Прес» (Франція) були вступ України до СОТ, євроатлантична інтеграція держави та перспективи приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, ситуація в парламенті, українсько-російські відносини, питання газового ринку.

* * * «Франс-Прес» (agence France-Presse) засноване у 1835 році, воно одне з найпотужніших інформагентств світу, яке цілодобово передає новини.

AFP пропонує новини з 165 країн і веде ефір з п`яти регіональних центрів.

Новини видаються шістьма головними мовами: французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською та арабською. Серед читачів агентства – провідні медіа-організації світу, уряди країн, фінансові корпорації, міжнародні компанії.

В агентстві працює понад 3 000 журналістів по всьому світу.