Славянск остается в окружении, силовики ведут огонь на поражение по боевикам / Фото УНИАН

Слов'янськ (Донецька область) перебуває в оточенні українських військових, які ведуть прицільний вогонь по бойовиках, що намагаються вирватися з міста. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході брифінгу в Києві заявив прес-секретар Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. 

«Після учорашньої операції біля Миколаївки звузилося оточення навколо Слов'янська. Групи бойовиків, які намагаються вийти з оточення, потрапляють під вогонь українських силовиків», - сказав Лисенко. 

Відео дня

При цьому він уточнив, що зараз у місті працюють розвідувальні підрозділи Збройних сил і Нацгвардії.

Читайте такожСлов'янськ звільнений від терористів: захоплені будівлі і блок-пости - порожні

«Зараз йде робота із знищення бандформувань, які невеликими групами можуть переховуватися у будинках мирних жителів і приміщеннях. Операція знаходиться в активній фазі. Зараз йде вогонь на ураження по бойовиках», - сказав Лисенко.

Водночас він підкреслив, що операція ведеться максимально обережно і з чітким виконанням доручення президента України Петра Порошенка про дотримання безпеки мирних жителів. 

Читайте такожТерористи прорвалися із заблокованого Слов'янська до Краматорська

«Президент України поставив завдання забезпечити безпеку мирних громадян і проведення операції зачистки міста – украй складне, але важливе. Головне завдання – збереження життя місцевих жителів», - підкреслив прес-секретар Інформцентру РНБО.

Він не уточнив, чи є точні дані про те, скільки мирних жителів залишається у Слов'янську. 

«У нас немає точних даних щодо кількості місцевих жителів. Але ми фіксуємо випадки, коли місцеві жителі здають українським військовим зброю (бойовиків - УНІАН), але й уточнюють вогневі точки бойовиків», - повідомив Лисенко.

Читайте такожУ Донецьк хочуть прорватися більше тисячі бойовиків зі Слов'янська та Краматорська - Тимчук

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Порошенко дав доручення підняти Державний прапор над міськрадою Слов'янська.