REUTERS

За інформацією радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, глава МВС Арсен Аваков підписав наказ про виконання заборони на мовлення російських телеканалів, які ведуть пропаганду війни і насильства в Україні.

«У рамках цього наказу, територіальні підрозділи МВС аж до дільничних міліціонерів повинні будуть сприяти Нацраді у виявленні кабельних операторів, які не виконують рішення Нацради про припинення трансляції на території України 14 заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів», – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ низці визволених міст Донеччини досі транслюють телеканали РФ: мешканці обурені

Відео дня

За словами Геращенка, ті оператори, які порушуватимуть рішення Нацради, будуть притягнуті до відповідальності згідно з українським законодавством.

Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у внутрішніх кабельних мережах громадських будівель усіх форм власності: школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку.

"МВС закликає директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку в добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення в своїх внутрішніх мережах заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів", - написав Геращенко.

Перелік заборонених каналів:

1. Первый канал. Всемирная сеть

2. РТР-Планета

3. Россия 24

4. НТВ-Мир

5. ТVCI (ТВ Центр)

6. Россия 1 

7. НТВ

8. ТНТ

9. Петербург 5

10. Звезда

11. РЕН-ТВ

12. Life News

13. Russia Today

14. РБК-ТВ