euroua.com

У Раді Європи вважають, що Україна зіткнулася з відкритою військовою агресією на своїй території.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві.

“Ми розуміємо, що Україна та український народ стикнулися зараз з ситуацією відкритої військової агресії на території України”, - сказав він.

Відео дня

Читайте такожІталійські ЗМІ: Путін заявив Баррозу, що візьме Київ "за два тижні"

За словами Ягланда, ця ситуація є наслідком недопрацювань європейських організацій, які були створені після Другої світової війни, в тому числі й Ради Європи, яка була створена для попередження спалаху подібних конфліктів на території Європи.

“Вочевидь, є чітке порушення територіальної цілісності України, а також принципу головування права, оскільки у статуті Ради Європи записано, що країни зобов'язані вирішувати мирним шляхом всі конфлікти на території країн-членів організації”, - сказав Ягланд.

За його словами, зараз головним питанням є питання про те, як можна досягти деескалації конфлікту мирним шляхом і які кроки потрібно зробити, щоб знайти шлях, який би відповідав принципу роботи організації.

Читайте такожМайбутній президент Ради ЄС Туск назвав війною агресію Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня Київ заявив про початок неприхованого введення Росією своїх військ на територію України.

За оприлюдненими сьогодні даними РНБОУ, на Донбасі діють щонайменше 4 тактичні групи російської армії чисельністю 1,6 тис. осіб.

НАТО минулого тижня оцінювало кількість російських військових в Україні в щонайменше в понад тисячу.

Офіційно Росія продовжує говорити, що не має жодного стосунку до проросійських бойовиків, котрі з квітня 2014 року воюють з українськими силовиками - всупереч неспростовним доказам підтримки нею їх сучасною зброєю та живою силою.