Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК просить фракцію Партії регіонів відмовитись від резонансних законопроектів, які роз’єднують суспільство.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час зустрічі з фракцією Партії регіонів.

За словами А.ЯЦЕНЮКА, «ми і так накалили суспільство, що вкидування будь-яких законопроектів, які мають, м’яко кажучи, неоднозначне сприйняття що з одного, що з іншого боку, не додасть нам авторитету». Він закликав усі політичні сили «розійтися на попередні позиції».

Відео дня

Як сказав голова парламенту, у ВР необхідно розглядати законопроекти, які цікавлять суспільство – стосовно підвищення зарплат, проведення економічних, соціальних і правових реформ.

А.ЯЦЕНЮК назвав складною пропозицію фракції Партії регіонів про прийняття законопроекту щодо державної служби.

Відповідаючи на деякі заяви під час зустрічі про те, що в Україні здійснюються «політичні репресії» стосовно представників опозиції, А.ЯЦЕНЮК зазначив, що в Україні, і «це стосується усіх влад», після приходу нової влади, «як татаро-монгольське іго, усіх зачистили, керуючись тільки модним принципом: свій-чужий, інших координат немає». Він додав, що «всі політичні сили стають на ці граблі».

Як наголосив голова ВР, таким чином в Україні знищено середню ланку державної служби. За його словами, нерідко до керівних органів беруть за принципом: «нехай буде неписьменний, не читає, не пише, але основне, щоб свій», і це - помилка усіх політичних сил.

За словами А.ЯЦЕНЮКА, має бути передбачено аполітичність середньої ланки державних службовців, які б працювали «не на кольори політичні, а на державу в цілому».