REUTERS

Президент Росії Володимир Путін хоче створити оновлену версію Радянського Союзу, приєднавши до нього Україну.

Про це заявив колишній головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Уеслі Кларк в інтерв'ю журналу "Новое время".

"Ми не знаємо, про що думає Путін і як наскільки далеко він готовий піти. Мені здається, він зробив величезну помилку, створивши конфлікт, в якому вбиває українців на їхній землі. Прийшовши до влади у 1999 році, Путін сказав, що українці та росіяни - більше, ніж брати. Тоді навіщо змушувати братів вбивати один одного?" - каже Кларк.

Відео дня

Американський генерал у відставці зазначив, що Україні варто звернутися до ООН і попросити підтримки на основі глави VII Статуту ООН (дії у відношенні загрози миру, порушень миру та актів агресії - прим. Ред.).

Читайте такожПутін надовго відбив у українців бажання називати росіян братнім народом - Коморовський

"Коли армія однієї країни веде себе подібним чином на території іншої країни - це порушення міжнародного права, і Україна може це довести", - впевнений він.

На думку Уеслі Кларка, єдиний спосіб завершити війну у східній Україні - це змінити думку Путіна.

"Зробити так, щоб у нього (Путіна - ред.) зникло бажання воювати. Сподіваюся, ви зможете зробити це без подальших жертв і кровопролиття", - заявив екс-головнокомандувач НАТО.

Повне інтерв'ю Уеслі Кларка читайте 19 вересня у новому номері журналу "Новое время".