Частина нардепів колишньої ОПЗЖ позбавлятиметься мандатів / фото ОПЗЖ у Facebook

Частина народних депутатів від ліквідованої "Опозиційної партії - За життя" позбудуться мандатів. Відзначається, що у них є паспорти Російської Федерації.

"Найближчим часом очікуємо новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства кількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів", - пише видання Lb.

Журналісти стверджують, що йдеться про наступних народних обранців:

Відео дня
  • Олександр Пономарьов;
  • Наталія Королевська;
  • Юрій Солод;
  • Олег Волошин.

"Далі - за планом голосування в парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було в січні", – зазначено в повідомленні.

Варто відзначити, що стаття 81 пункт 4 Конституції України передбачає позбавлення мандата, якщо нардеп позбавляється українського громадянства або виїжджає на постійне проживання в іншу країну.

Заборона "ОПЗЖ" та позбавлення нардепів мандатів - що відомо

На засіданні РНБО ухвалили рішення про заборону партії "ОПЗЖ". Пізніше президент Володимир Зеленський ввів це рішення в дію. 

Деякі нардепи втекли з України перед повномасштабним вторгненням Росії. Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вказав, що втікачів позбавлять мандатів.

13 січня український парламент достроково припинив повноваження низки народних депутатів - Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова. 14 січня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що всі депутати ОПЗЖ повинні піти з Верховної Ради.

Вас також можуть зацікавити новини: