Василь Вірастюк зареєстрований нардепом / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом України Василя Вірастюка, який переміг на виборах у 87-му окрузі на Івано-Франківщині.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення члени ЦВК ухвалили сьогодні.

За реєстрацію Вірастюка депутатом проголосували усі присутні на засіданні члени Комісії.

Відео дня

Читайте такожПісля скандальних виборів на 87 окрузі голову СБУ Івано-Франківщини підвищили - він їде в Київ

Вибори на 87-му окрузі: скандальна перемога Вірастюка

  • 28 березня у 87-му окрузі на Івано-Франківщині відбулись довибори до Верховної Ради.
  • 22 квітня ЦВК підтвердила перемогу кандидата від "Слуги народу" Вірастюка на цих виборах. Згідно з протоколом окружної виборчої комісії, Вірастюк набрав 15 тис. 536 голосів. Водночас його конкурент – кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко - 15 тис. 114 голосів.
  • 1 травня Велика палата ВС скасувала протокол ЦВК, яким Вірастюка визнано обраним народним депутатом. Рішення було ухвалено за апеляційною скаргою Шевченка.
  • 5 травня, враховуючи таке рішення суду, ЦВК встановила відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка народним депутатом.
  • 19 травня ЦВК вдруге встановила результати виборів у 87-му окрузі. Результати встановлені без врахування даних голосування на 6 виборчих дільницях, голосування на яких ЦВК визнала недійсним. Переможцем став Вірастюк.
  • 23 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК про встановлення результатів виборів у 87-му окрузі та визнання Вірастюка обраним депутатом. 26 травня ЦВК оскаржила це рішення.
  • 5 червня Велика палата Верховного суду залишила в силі протокол ЦВК, яким Вірастюка визнано обраним народним депутатом.