Не зброя: Японія анонсувала пакет допомоги Україні / фото Денис Шмигаль в Telegram

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші, який перебуває у Києві з візитом, анонсував, що його країна передасть Україні допомогу для гуманітарного розмінування. 

Як повідомив прем'єр-міністр України Дениса Шмигаль у Telegram після проведеної зустрічі з Хаяші та представниками провідних японських компаній, Японія і надалі буде підтримувати нашу країни, посилювати антиросійські санкції, а також допомагати нам в проходженні зими.

"Також Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування. Японські підприємці, у свою чергу, представили конкретні проєкти співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини", - зазначив Шмигаль.

Відео дня

За його словами, великий бізнес Японії зацікавлений у довгостроковій співпраці з Україною. 

"Обговорили перспективи взаємодії у відновленні житла, в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки, в підтримці малого та середнього бізнесу, в гуманітарному розмінуванні. Створюємо сприятливий бізнес-клімат для залучення інвестицій. Розраховуємо, що японські компанії стануть резидентами Дія.City - простору, який дає унікальні правові та податкові переваги", - написав прем’єр-міністр. 

Він зазначив, що Україна вже отримала від Японії 2,1 млрд доларів макрофінансової допомоги, та зазначив, що Україна цінує зусилля японських партнерів в межах G7 та ООН.

Візит Йосімаса Хаяші до України - що відомо

В суботу, 9 вересня, Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші приїхав з неоголошеним візитом в Україну вперше з часу вторгнення РФ. Він прибув у супроводі представників японського бізнесу. 

Згідно з офіційним повідомленням МЗС Японії, під час візиту в Україну міністр закордонних справ Хаяші підтвердить своєму українському колезі, що Японія співпрацює з міжнародним співтовариством у запровадженні антиросійських санкцій і надає підтримку Україні для якнайшвидшого припинення війни. Зазначається, що в ході візиту буде обговорюватися питання організації та проведення японсько-української конференції з економічного відновлення України. Зокрема, сторони обговорять ідеї щодо відновлення та реконструкції через державний та приватний сектори.

У травні Японія вперше в післявоєнній історії країни передала військову техніку воюючій країні, Україні. Ця допомога від сил  самооборони включала 100 автомобілів і 30 тисяч. пайків для  ЗСУ. А перед цим Токіо направив 500 мільйонів доларів до Фонду підтримки України.

Як відомо, у серпні Японія також закликала владу Ірану припинити постачати зброю Росії для війни проти України на тлі підозр країн Заходу, що Тегеран підтримує Москву дронами різних модифікацій.

Вас також можуть зацікавити новини: