Фото УНІАН, Андрій Марієнко

Власник і президент групи DCH і харківського футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський виступив з офіційною заявою з приводу ДТП, що сталася за участю авто його кортежу 9 лютого під Харковом.

Текст опублікований на сайті DCH.

Заява Ярославського слідувала після публічних коментарів представників правоохоронної системи з приводу обставин події.

Відео дня

На думку бізнесмена, манера проведення слідчих дій, в контексті яких публічно згадується його прізвище, "дуже погано вписується в правове поле".

"Створюється відчуття, що винного вже призначили і тепер підганяють під це доказову базу в гірших традиціях "політичної доцільності", - вважає Ярославський.

Ярославський обурився, як у справі, яку взяли під особистий контроль глава МВС і генеральний прокурор, можуть зникнути ключові докази.

"Про яку об'єктивність може йти мова, коли викрадаються і підкидаються докази? Про яке неупереджене слідство можна говорити, коли при розслідуванні звичайної справи про дорожньо-транспортну пригоду наявні відверті спроби дестабілізувати моє приватне життя і мої робочі процеси?" -  висловився бізнесмен.

Ярославський натякнув на упереджене ставлення слідчих органів і подвійні стандарти.

Разом з тим він переконаний, що "замість встановлення істини хтось дуже хоче під безпідставними гучними звинуваченнями, що вводять в оману громадськість і ЗМІ, приховати свої недоліки в роботі і переключити увагу з реальних проблем поточного дня на штучно зшиту на коліні так звану "резонансну справу".

Ярославський акцентує, що інвестує гроші, щоб в результаті вийшла "сильна і реально незалежна правова держава, де закон поважають, і перед законом всі рівні".

"Я не олігарх – у мене немає кишенькових ЗМІ і політиків. У своєму житті і роботі я завжди керувався принципом справедливості, і це можуть підтвердити всі, хто мав справу зі мною з особистих або ділових питань. І я не маю наміру терпіти несправедливе ставлення до себе", - йдеться в заяві.

Ярославський підтвердив, що його юристи з першого дня стежать за ситуацією довкола ДТП і займаються встановленням обставин справи, і що він візьме особисту участь в цьому процесі: "Як тільки дозволить графік, буду готовий особисто взяти участь у всіх слідчих діях, щоб встановити правду і не допустити фальсифікацію і політизацію справи".

Бізнесмен обіцяє продовжувати реалізовувати проекти: "Всі плани з розвитку моїх бізнес-структур, всі інвестиції в "Металіст" і футбольну інфраструктуру будуть реалізовуватися в плановому порядку".

Як відомо, в ніч з 9 на 10 лютого на 534 км траси "Київ-Харків-Довжанський" напередодні візиту на Харківщину президента України Володимира Зеленського сталася ДТП за участю автомобіля з кортежу Олександра Ярославського.

На місці події був виявлений труп місцевого жителя Максима О, підозрюваним у його скоєнні є водій однієї з допоміжних служб DCH, з ним проводяться слідчі дії.

У Ярославського вважають, що публічні заяви глави МВС Дениса Монастирського і генпрокурора Ірини Венедиктової "дали ЗМІ підстави натякати на причетність до ДТП особисто Олександра Ярославського".