Екс-генпрокуроор намагався втекти з країни /фото REUTERS

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка представився багатодітним батьком, намагаючись втекти з України. З країни його не випустили прикордонники.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу"Макс Бужанський.

"Життя прекрасне і дивовижне. І іноді вона дає шанс стати героєм. Останній шанс. Саме такий шанс отримав тільки що екс-генеральний прокурор Рябошапка, залишений нами 2,5 години тому в момент безстрашної втечі з Батьківщини через КПП Косино. Відчайдушний Захисник Вітчизни, як ми вже писали раніше, представився не тільки Рябошапкою, а й батьком трьох дітей. І це давало йому підставу бігти в жіночій сукні як Керенський покинути Україну", - повідомив нардеп.

Відео дня

За його словами, "Рябошапка не зміг пред'явити дітей, яких кудись супроводжував за кордон, і показати хоч якийсь документ, що підтверджує, що він їх батько, або хоча б мати". При цьому він вказав, що прикордонники дві години перевіряли екс-прокурора, після чого прийняли рішення заборонити йому перетин кордону.

"Тому що Україна своїх не кидає, друзі!!! Що ж, мабуть доведеться перекваліфікувати назад в управдоми. ДО РЕЧІ, призовний вік дозволяє Руслану Георгійовичу командувати десантно-штурмовою бригадою хоч завтра! Присвячую цей вечір всім справжнім прокурорам, гарного вам настрою, друзі!!"- підсумував Бужанський.

Як раніше повідомляв УНІАН, колишній генеральний прокурор України Руслана Георгійович Рябошапка сьогодні, 14 березня, залишає територію України.