Україна освоює стандарти НАТО в багатьох аспектах / фото REUTERS

Збройні сили України на 90-95% готові до членства в НАТО. Таку думку в ефірі інформаційного телемарафону висловив військовий експерт Олександр Мусієнко.

"З точки зору готовності України, я бачу, що у нас на 90-95 відсотків все готово для того, аби набути членство в Альянсі. Далі це питання політичне, що залежить безпосередньо від членів-держав НАТО. Після того, як торік були ухвалені рішення про приєднання до НАТО Фінляндії і Швеції, вони продемонстрували готовність продовжувати розширення і приймати інші держави. І цей простір безпеки має розширюватися", - сказав Мусієнко.

За його словами, Україна на сьогоднішній день має боєздатну армію, яка демонструє ефективні результати проти переважаючих сил суперника.

Відео дня

Мусієнко також наголосив, що Україна освоює стандарти НАТО в багатьох аспектах, а саме в структурі управління, організаційних процесах, логістиці, забезпеченні тощо.

"Ми освоюємо зброю і робимо дуже швидкий перехід. Фактично у нас вже відбувається переозброєння за натівськими стандартами. Наступний момент – це те, що ми прагнемо до розширення і до євроатлантичної спільноти, до вектору західної цивілізації від недоцивілізації зі сходу, яка нас атакує", - додав експерт.

Шлях України до НАТО: деталі

На початку вересня Україна подала заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку

15 лютого генсек НАТО Єнс Столтенберг вкотре заявив, що Україна може стати членом Альянсу після перемоги у війні з Росією. Країни-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) дійшли згоди щодо того, що Україна стане членом Альянсу, "але це довгострокова перспектива".

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що повноправне членство України у НАТО стане певною запорукою безпеки нашої країни.