ФБР долучиться до розслідування замаху на Шефіра / фото REUTERS

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін заявляє, що Федеральне бюро розслідувань США співпрацюватиме з українськими слідчими у розслідуванні замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єнін сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". 

Він наголосив, що професіоналізм українських слідчих і криміналістів жодним чином не поступається американським колегам. 

Відео дня

"Але, для того, щоб у жодного не тільки мешканця України, але й іноземних наших партнерів не виникало жодних сумнівів в об'єктивності і неупередженості та професіоналізмі нашого розслідування - ми, безумовно, відповіли згодою на люб'язну пропозицію американських партнерів, зокрема ФБР щодо співпраці з нами", - заявив Єнін. 

"Ми на контакті з ними, йде процес", - заявив Єнін.

Читайте такожУ МВС розповіли про знайдені докази і допитаних свідків у справі замаху на Шефіра

Замах на Шефіра

Як повідомляв УНІАН, вранці 22 вересня в Київській області невідомі відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України, його друга Сергія Шефіра. В результаті поранення у ногу отримав водій. 

Сам Шефір не постраждав. 

За даними прокуратури, між селами Ходосівка та Лісники по автомобілю з лісопосадки було зроблено близько 18 пострілів з автоматичної зброї. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК - замах на вбивство двох і більше осіб.