«Формула Штайнмаєра» – документ, який запропонував чинний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр / фото УНІАН

Політична підгрупа на зустрічі радників лідерів країн нормандського формату в Берліні обговорила імплементацію формули Штайнмаєра в українське законодавство.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами, передає LIGA.net.

"Якщо формула присутності та участі представників територій, яких запропонувала Україна буде працювати - це стане потужним кроком для того, щоб законодавчі акти, які зумовлені мінськими домовленостями, почали розглядатися у Верховній Раді і були винесені на публічне обговорення", - заявив Єрмак.

Відео дня

Читайте такожСаміт у Нормандському форматі повинний відбутися найближчими місяцями – Єрмак

Він також сказав, що "Україна сьогодні справді домінує в переговорах і в міжнародних партнерів немає сумнівів, що Україна наполегливо йде шляхом виконання своїх зобов'язань".

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна погоджується на «формулу Штайнмаєра».

«Формула Штайнмаєра» – документ, який запропонував чинний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр ще тоді, коли був міністром закордонних справ ФРН і брав участь на рівні міністрів у зустрічах у нормандському форматі.

«Формула» дуже коротка і передбачає лише, що окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Про виведення військ та контроль з боку України за кордоном до виборів у формулі не йдеться.