Україна підписує безпекові угоди з країнами-членами НАТО / фото УНІАН, Янош Немеш

Україна та Нідерланди мають підписати безпекову угоду терміном на 10 років, повідомляє МЗС Нідерландів.

Зазначається, що угода передбачає зобов'язання перед урядом Нідерландів надавати постійну підтримку Україні у сферах безпеки, реконструкції та правосуддя. 

"Наша власна безпека тісно переплетена з безпекою України. Жодного дня ми не можемо дозволити собі забувати, що мужня боротьба українців – це також наша турбота. Україна має розраховувати на нашу підтримку не лише зараз, а й у довгостроковій перспективі. Це також надсилає потужний сигнал Росії, яка сподівається, що підтримка України Заходом з часом припиниться", – цитує урядовий портал слова міністерку закордонних справ Нідерландів Ханке Брюїнс Слот. 

Відео дня

Дату підписання угоди в МЗС не повідомили, лише зазначали, що вона відбудеться "найближчим часом". Крім військової допомоги, відзначається, що Нідерланди допоможуть Україні досягти подальшої інтеграції в ЄС і НАТО.

"Угода про безпеку включає домовленості щодо військової підтримки в середньостроковій та довгостроковій перспективах, співробітництво із залученням оборонної промисловості, підвищення стійкості України, включаючи її реагування на кіберзагрози, та покращення оперативної сумісності між українською армією та військами НАТО", – пише МЗС.

Безпекові угоди України та країн-парнтерів

Україна підписала безпекові угоди з кількома країнами НАТО. Першою подібну угоду підписали з урядом Великої Британії. Угода формалізує військову і не військову співпрацю Британії та України на підтримку безпеки України. Відзначалося, що ця підтримка буде довгостроковою.

Вже в лютому Володимир Зеленський підписав безпекові угоди з Німеччиною, Францією та Данією.

Вас також можуть зацікавити новини: