Руслан Марцінків підтримав Олександра Бондаренка facebook.com/Руслан Марцінків

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав свого колегу, мера Черкас Олександра Бондаренка, якого викликають на допит через передчасне пом'якшення карантину в місті.

Міський голова Івано-Франківська написав у Facebook відповідний допис. 

Марцінків наголошує, що карантин один для всіх. 

Відео дня

"Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, повідкривали купу справ на мерів, забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду закордон, продали землю, обманули з доплатами медиків! Підтримую мера Черкас Боднаренка!!! Карантин один для всіх, а не для вибраних!", – йдеться в повідомленні.

facebook.com/Руслан Марцінків

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня міськвиконком Черкас пом’якшив карантинні обмеження. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на грані виживання.

Міський голова Черкас Бондаренко заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.

1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.

Читайте також"Полум'яний привіт особисто від президента": Зеленський відреагував на пом'якшення карантину в Черкасах

Того ж дня на своїй сторінці у Facebook Бондаренко оприлюднив фото з СМС-повідомленнями, в яких його попереджають про арешт, якщо він «не заспокоїть свої таланти». Мер Черкас стверджує, що це повідомлення нібито надіслав йому перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов.

Сьогодні, 2 травня, в Офісі президента спростували твердження Бондаренка про те, що Трофімов нібито надсилав йому СМС-повідомлення. Разом з тим в Офісі президента наголосили, що дії мера та міськвиконкому Черкас мають одержати належну юридичну оцінку.

Водночас Трофімов заявив, що мер Черкас передчасно скасував карантин у місті, щоб підвищити свій рейтинг перед місцевими виборами.

Пізніше Анатолій Бондаренко попередив президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин в місті, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби. Про це Бондаренко заявив у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook.

«Черкаси будуть чинити опір, запам'ятайте, Черкаси - вільне козацьке місто. Якщо потрібно буде об'єднати Україну - ми об'єднаємо Україну. Пам'ятайте, ніхто в житті не здолав Черкаси», - заявив Бондаренко.