Нестор Шуфрич вилаяв головного санлікаря Віктора Ляшка через боротьбу з коронавірусом / фото УНІАН

Нардеп під фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич звинуватив головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка в неякісній діяльності у боротьбі з коронавірусом.

Своє обурення у грубій формі висловив Нестор Шуфрич під час ток-шоу "Право на владу" 18 червня, пише ТСН.

Політик висловився, що в Україні, у порівнянні зі світовими показниками, найменший рівень охоплення тестувань на COVID-19.

Відео дня

Шуфрич повідомив, що нині він здав тест на коронавірус, результат якого буде завтра. Утім перший його тест виявився негативний. Після цього Шуфрич почав бажати першій леді Олені Зеленській, у якої виявили коронавірус, якнайшвидшого видужання. Аж раптом нардеп накинувся із лайкою і звинуваченнями на Ляшка.

Читайте такожВ Україні наразі роблять у 200 разів більше тестів на коронавірус, ніж на початку пандемії - МОЗ

"Вікторе (Віктор Ляшко, головний санітарний лікар України - ред.), я дивлюся тебе... Прибери посмішку зі свого обличчя. Просто негайно її прибери! 2,4 мільярда доларів, 64 мільярди гривень. Ми, народні депутати, проголосували і виділили вам для боротьби з COVID-19. Ви від грудня місяця головний санлікар в нашій країні. Так ось, щоб українці знали - Білорусь протестувала 9% свого населення, Австралія -7%, Литва майже -14%, Італія -8%, Іспанія -10%, Швейцарія - 5%, ОАЕ - 26%, Велика Британія - 11%, США - 7%, Росія -11%, а Україна - 1%. Ми вам дали всі можливості протестувати людей. Люди сьогодні хочуть тестуватися, а ви їм не даєте. Сьогодні за вашим протоколом, якщо людина захворіла COVID-19, члени її сім'ї будуть протестовані за 14 днів", - емоційно заявив народний депутат.

Шуфрич стверджує, що саме цей проміжок йому назвали у медзакладі. Тому, нардеп заявив, що у разі позивного тесту, його рідним доведеться чекати два тижні для проведення тесту. Крім того, за його словами, вартість одного тесту коливається від 350 до 800 грн.

"Сволота ви! Просто сволота і нелюди! Ви сподівалися на те, що проскочите? Що ви брешете? Італія, Іспанія сьогодні послаблюють карантин, коли у них кількість хворих вдесятеро менше, аніж було на піку. Віктор, ви нам говорили про плато. Так, ось сподівайся на те, що я ще пробуду на карантині. Якщо ні, я це плато тобі на голову одягну", - висловився Шуфрич.

Тим часом, ведуча Наталія Мосейчук запитала, коли в Україні будуть масово тестувати на коронавірус. Своєю чергою, Ляшко запитав, навіщо це потрібно.

"Ніхто не робить масове тестування поголівне без будь-якого обґрунтування і причин", - прокоментував Ляшко слова Шуфрича, який навів приклад тестування Італії та Іспанії.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 18 червня зареєстровано 34 тис. 063 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 966 летальних, 15 тис. 447 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків.

Раніше, 17 червня, Кабмін прийняв рішення про продовження карантину до 31 липня.