Мер Слов'янська просить Кабмін дозволити місцевій владі вирішувати питання про введення карантину вихідного дня / фото Вадим Лях, Facebook

У Слов'янську поки не мають наміру виконувати рішення Кабінету Міністрів про введення карантину вихідного дня.

Читайте такожЗаява "Епіцентру" про 72-годинну п'ятницю обурила Степанова: "Хочете покуражитися - поїхали в реанімацію" (відео)Про це повідомив мер Слов'янська Вадим Лях на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, таке рішення повинні приймати місцеві комісії з надзвичайних ситуацій, бо вихідні в містах-мільйонниках і маленьких містах відрізняються.

"Наші підприємці вже багато місяців і без того працюють лише для того, щоб зберегти свій бізнес і робочі місця. А для жителів передмістя вихідні дні - єдина можливість приїхати за покупками в місто або продати тут, на ринках, надлишки вирощеної сільгосппродукції", - написав він.

Мер Слов'янська направив до Кабміну відповідний лист і висловив надію на те, що уряд піде їм на зустріч.

"Поки ж жодних додаткових обмежень на вихідні ми вводити не будемо. Наша комісія відстежить ситуацію, і через тиждень приймемо рішення. Головне зараз - не панікувати, дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції. Це допоможе уникнути негативних наслідків", - підкреслив Лях.

Коли діє карантин вихідного дня, час