Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав Європейський Союз надійним партнером за схвалення постійними представниками країн-членів ЄС пропозиції Європейської комісії надати Україні 1,2 млрд євро допомоги у вигляді позики на тлі пандемії коронавірусу.

Про це Кулеба повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожКулеба запропонував спорудити в Берліні монумент українцям, які загинули за мир у Другій світовій війні

Відео дня

«Посли держав-членів ЄС схвалили надання Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, запропонованих Єврокомісією. Цей ресурс забезпечить економічну стабільність нашої держави. ЄС вкотре довів: він наш надійний друг і партнер. Сподіваємося на схвалення Європарламентом і Радою ЄС», - заявив міністр.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 травня, посли 28 країн-членів Європейського Союзу схвалили пропозицію Європейської комісії щодо виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання наслідків пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Також це рішення має схвалити Європейський парламент і Рада ЄС перед тим, як воно набуде чинності. Ці кошти будуть доступними впродовж 12 місяців і будуть виділені двома траншами. Максимальний термін погашення кредитів становитиме 15 років.

Також ця допомога стане можливою в разі підписання меморандуму про взаєморозуміння, який має бути погоджений кожною країною-партнером і Єврокомісією.