Володимир Зеленський під час прес-конференції 20 травня REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вважає, що критика діяльності глави держави з боку колишніх соратників є неповагою цих людей до самих себе.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам після завершення прес-конференції.

Читайте такожМер Черкас відповів Зеленському, який назвав його "бандитом" (відео)

Відео дня

На запитання про критику з боку колишніх членів його команди - екс-секретаря РНБО Олександра Данилюка та екс-генпрокурора Руслана Рябошапки Зеленський відповів: "Це не тільки просто образа, це, мені здається, неповага, і перш за все це їх неповага до себе".

За словами Зеленського, ті, хто вже пішов з його команди, перед виборами президента говорили, що долучилися, щоб допомогти перемогти.

Зеленський уточнив, що ті люди стверджували, що не йдуть у владу, щоб триматися за посади. "Я не хочу бути генеральним прокурором, говорив мені пан Рябошапка, я не хочу. Я йому казав: Руслане, давай, треба... Він говорить: Окей, заради країни піду, буду чесним генеральним прокурором, але у будь-який момент скажеш мені, Володя, - піду (з посади - УНІАН), мені є чим займатися. І усі ці люди, про кого ви кажете, вони усі це говорили: Та нам не треба, ми ж тут не заробляємо, нічого немає, та нас бізнес чекає...", - сказав Зеленський.

На його думку, ці люди в першу чергу зрадили самих себе.

"Тому що будь-яка людина, коли її звільняють, яка говорила: Я не тримаюсь за крісло... Я нікого тут, Вова не расставляю, тут моіх нєт. А потім уся вертикаль - "іх нєт"... Так це люди, це їх неповага перш за все до себе, тому що - щo ж таке? Тобто, політика цікава, тобто, все ж тримались за крісло", - заявив Зеленський.