Ілюстрація REUTERS

Білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що воював би за Крим, будучи на місці керівництва України.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Якби у мене навіть клаптик землі спробували (відняти, - УНІАН), там би лягло вже тисячі чоловік. Крим - перлина. А ви не воювали", - дорікнув Лукашенко українській владі.

Відео дня

Він висловив переконання, що в лютому 2014 року необхідно було негайно привести збройні сили по всій Україні в підвищену бойову готовність. Він також поставив під сумнів аргумент тодішнього в.о. президента Олександра Турчинова про неготовність армії до оборони території країни.

Читайте такожЛукашенко рассказал, чи поверніть РФ Україні окуповані Крим та Донбас

"Там були люди, які прийшли захопити твою територію. Стріляти - це остання справа. Він же до стрілянини нічого не зробив. Він повинен був їх затримувати: вручну, врукопашну, з лопатами, з ножами, з палицями та інше. Але коли неможливо, тоді бери зброю і стріляй ", - заявив Лукашенко.

Також білоруський президент зазначив, що на момент захоплення півострова не було зрозуміло, що там діють російські війська.

Як повідомляв УНІАН, в цьому ж інтерв'ю Лукашенко пообіцяв не пускати російські війська до України з Білорусі та розповів, чи вважає РФ агресором.