Гео Лерос / Фото УНІАН, Максим Поліщук

Відомий меценат і колекціонер скульптури та живопису Ігор Воронов деякий час тому відмовив народному депутату Гео Леросу у відповідь на пропозицію взяти участь у кампанії з дискредитації влади. Факт такої пропозиції з боку Лероса він готовий підтвердити правоохоронним органам. Про це сам Воронов заявив в інтерв'ю "КП в Україні".

За словами мецената, спроба його залучення до політики з боку Лероса була зроблена під час вибору локації для створення музею сучасного мистецтва.

"Років зо два тому на мене вийшов один хлопець, який при Офісі президента був радником, має статус депутата - Гео Лерос такий. Ми навіть з цим Гео проїхали, подивилися кілька майданчиків. Хоча, за моєю оцінкою, єдиний майданчик, де можна зробити такий музей, знаходиться у Мистецькому Арсеналі. Потім з Гео трапилася дивна трансформація, він почав грати у дуже нечесну політику, у нього пішли фантазійні речі, які я коментувати навіть не хочу. На цьому все і скінчилося. З радників він пішов", - розповів Воронов.

Відео дня

Після першої зустрічі у Воронова з Леросом відбулося ще кілька зустрічей, за його висловом, "досить дивних", під час яких мова про музей вже не йшла.

"Гео просив у мене "дати грошей на політику". Я розумів, що мова йде саме про дискредитацію і очорнення влади. Причому, про абсолютно притягнуту за вуха і вигадану дискредитацію", - розповів в інтерв'ю Воронов і підтвердив, що мова йшла про замовну кампанію, спрямовану проти чинної влади.

Колекціонер "готовий підтвердити це правоохоронним органам, якщо буде потрібно". З тих пір спілкування з Леросом він припинив.

Нагадаємо, нещодавно було опубліковано нове відео з участю Гео Лероса, на якому він обговорював свою участь у кампанії з дискредитації депутата Київради. Як випливає з відео, за свої послуги Лерос отримав $10 000.